Landslagschefen: "Therese har varit otroligt dum"

Hon har fått mycket stöd efter dopningsskandalen. Men landslagschefen, Vidar Löfshus kritiserar Therese Johaug och landslagsläkaren Fredrik S Bendiksen rejält. – Både Fredrik och Therese har varit otroligt ouppmärksamma och dumma, säger han till Adresseavisen.

ANNONS
|

I princip alla inom norsk skidsport har uttalat sig kring Therese Johaug och hennes dopning. Men landslagschefen Vidar Löfshus har trots all uppståndelse hållit sig undan. I en intervju med den norska tidningen Adresseavisen går han nu dock hårt ut mot Johaug och landslagsläkaren Fredrik S Bendiksen.

– Både Fredrik och Therese har varit otroligt ouppmärksamma och dumma, samtidigt, i ett ögonblick. Hon var desperat för att läka sitt munsår. Hon kunde knappt äta och sova, säger Löfshus till Adresseavisen.

Bendiksen avgick direkt på presskonferensen efter händelsen. Löfshus berättar i intervjun om att han gav Johaug salvan som hon nu åkt dit för dagen innan han höll ett föredrag för media – om landslagets mediciner.

ANNONS

– Fredrik var i en väldigt stressad situation. Han kände en press från oss och från en samlad journalistkår, över att han var tvungen att ställa upp och berätta om medicinering av luftvägar, säger Löfshus.

Vad som händer med Johaug är fortfarande oklart. Men en eventuell avstängning väntas komma under de kommande veckorna.

ANNONS