Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Landslagschans för Larsson: "Väldigt lärorikt"

Precis innan han skrev på för IFK Norrköping fick Jordan Larsson beskedet om landslagsplatsen. Nu är han på plats i Abu Dhabi där Sverige laddar för landskampen mot Estland.

Efter det första träningspasset med A-landslaget var den 20-årige anfallaren idel leende. Att ha värvats hem till allsvenskan från nederländska NEC Nijmegen och fått chansen att A-landslagsdebutera har stärkt honom.

- Bara att jag skulle skriva på för IFK Norrköping var en självförtroendeboost. Och att få komma hit var en extra boost, säger han till TV4:s Fotbollskanalen.

Han har inga särskilda förhoppningar om vad januariturnén, med landskamper mot Estland på söndag och mot Danmark fyra dagar senare, kan ge.

- Det ska bli väldigt lärorikt att få se hur det jobbas här i A-landslaget. Och det ska bli kul om man får spela nåt och se hur man mäter sig med de lagen, säger Larsson i en videointervju på fotbollförbundets webbplats.

Jordan Larsson anslöt till landslagslägret ett och ett halvt dygn senare än de andra. För det var ju egentligen inte alls tänkt att han skulle med. Larsson kallades in när Carlos Strandberg lämnade ett sent återbud då hans lårskada inte är helt läkt. Och först efter att flytten från Nederländerna var klar.

- Precis innan jag skulle skriva på så fick jag samtalet om att jag skulle få komma hit. Då blev man ju ännu gladare, säger Larsson.