Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caroline Seger är redo för ännu ett landslagsläger på Algarvekusten.

Landslaget på plats i Algarve – ännu en gång

En årlig tradition. Dessutom en viktig sådan. Det svenska landslaget är åter på plats för att spela Algarve Cup.

- Vill du veta det på riktigt?

Caroline Seger måste fundera när hon får frågan vilken gång i ordningen det är hon en tidig vår får åka med sina landslagskamrater för att träna och spela fotboll på Algarvekusten.

Hon landar till slut på 13 eller 14.

Algarve Cup har varit ett naturligt inslag i det svenska landslagsåret och är det även i år under förberedelserna inför VM i Frankrike.

TT: Du kan väl det här området som din bakgård vid det här laget?

- Jag vet exakt vilket håll, om vi ska vänster eller höger, när vi kör, haha. Det har något som när sett likadant ut. Det är förutsättningarna för vår del som lag som ändrats och blivit bättre genom åren. Annars är allt sig likt, säger Rosengårdsmittfältaren.

- Men under årens gång har vi rört på oss. Olika planer och olika hotell. Men jag tror nog jag fan har besökt allihop.

Skadefri trupp

Den här gången är det Estadio da Nora, hemvist till FC Ferreiras i den portugisiska tredjedivisionen, som får husera det svenska fotbollslandslaget under det årliga försäsongslägret. Samtidigt som ett gäng ungdomar från klubben väntar på att, tillsammans med kvällsmörkret, få ta över gräsmattan har Sverige sitt första träningspass sedan ankomsten till den portugisiska sydkusten.

Nilla Fischer, som spelade match med sitt Wolfsburg så sent som under gårdagen (söndag), har ännu inte anlänt.

Förutom det är alla landslagsspelarna på plats – och dessutom både skadefria och i skick att träna spelrelaterade övningar redan på det första passet.

- Det är rätt bra och skönt att få komma ut på stor plan direkt och känna avstånden. Man har ett sätt att spela i klubblaget och ett i landslaget. Gäller att snabbt ställa om huvudena. Det är bra att vi spelar på, nästan, fullplan i dag, säger Seger.

TT: Hur viktigt är det för er att kunna samlas på det här sättet?

- Det är så klart viktigt. Vi har inte mycket tid och många läger tillsammans innan VM. Gäller att ta tillvara på all tid vi kan få tillsammans.

Matcher, skratt och glass

De har, uppenbarligen, också väldigt kul.

- Det är en skön grupp. Det finns mycket glädje här, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson efter en skrattfylld avslutning på det matchtaktiskt inriktade träningspasset.

Majoriteten av laget kommer även att få spela i matchsituation under veckan – mot antingen Schweiz, Portugal eller både och.

- Vi spelar två matcher i rad onsdag och fredag vi kommer spela väldigt många spelare. Det är väldigt tätt. Det är bra i den här perioden vi är att många får spela.

"Ett glasställe"

Förutom matchspel, träning, skratt och portugisiskt vårväder så finns det även något annat som lockar.

När Caroline Seger får frågan om hon har något ställe att rekommendera i området så kommer svaret snabbt.

- Det finns ett glasställe på gågatan i stan. Bredvid en vinaffär. Jag vet inte vad det heter bara... Ni måste gå dit om ni inte varit där.

TT: Har ni hunnit gå dit än?

- Nej, men det kommer. Det är tradition.