Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto:Bildbyrån

Landslaget hoppas slippa spioner – spionerar själva

Landslaget hoppas att folk visar respekt och inte spionerar på deras stängda träningar. Samtidigt spionerade spionen Lars Jacobsson på Sydkoreas stängda träning. - Det är såhär det fungerar, säger landslagschefen Lasse Richt.

Landslagets Sydkorea-spion, Lars Jacobsson berättade under onsdagen om hur han hade upptäckts av Sydkorea när han spionerade på en stängd träning i Österrike inför VM.
– Sydkorea hade en stängd träning och man fick inte vara där. Sedan var det ett tyskt par som hade ett hus på en återvändsgata där i närheten. Då frågade jag om jag fick gå upp bakom där och titta på träningen, sa han till Expressen.

Landslagschefen Lasse Richt vädjade inför VM om att folk skulle respektera att Sverige hade stängda träningar och inte spionerade. En respekt som landslaget själva alltså inte visade utan spionerade på Sydkorea. Men Richt hävdar att Jacobsson inte var där för att spionera.
– Han skulle inte spionera utan han skulle bevaka. Det är skillnad på att spionera och bevaka och hans uppgift han hade var att de skulle träna och att det inte fanns några restriktioner. Han kom dit och kom inte in utan stod utanför och ttitade, säger Richt.

Han själv sa att han stod i ett hus?
– Han stod utanför sa han till mig och sen bad de honom gå därifrån och då gick han därifrån.

Till ett hus?
– Inte till ett hus utan till ett ställe där han kunde se träningen.

Har någon spionerat på er här?
– Det vet vi inte.

Bevakat då?
– Det kan vi inte säga att vi har sett men vi är ganska trygga i det vi gör.

Ni pratar om att visa respekt och sen gör ni inte det själva?
– Respekten vi pratar om är mot de som kommer från vårt eget land. Vi tycker att ni ska ha respekt för att vi vill träna för oss själva och om andra länder har en annan agenda så kan vi inte påverka det utan bara be om det.

Varför spionerar ni då när ni inte vill att andra gör det?
– Vi är likadana som alla andra. Sen är det såhär det fungerar – det är inget konstigt med det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.