Landslaget går mot rekordkross på Friends

Över 30 000 biljetter har sålts inför Sveriges träningsmatch mot Tyskland på lördag – vilket innebär att tidigare publikrekordet ser ut att slås med över 10 000 personer. Och än finns tid att fylla Friends ytterligare.

ANNONS
|

Den stora målsättningen inför Sveriges träningsmatch mot Tyskland på lördag har snarare fokuserats på läktarna än på själva planen.

Det tidigare publikrekordet för landslaget (20 302 personer) ska slås – och det har sedan länge varit klart att så kommer att ske. Nu har förbundet gått ut med beskedet att över 30 000 biljetter har sålts.

– Man ser framför sig en bild av jättemånga gula tröjor med en fantastisk atmosfär och stort stöd på lördag, säger landslagets Hanna Glas till förbundets hemsida.

Slår herrarnas senaste publiksiffror

I sammanhanget ska dessutom sägas att det tidigare publikrekordet var för en tävlingsmatch (VM-kval mot Schweiz).

ANNONS

– Man ser runt om Europa om de här matcherna som drar mycket folk och fullsatta arenor. Och så är det nu sålt över 30 000 här. Det är mycket som händer och det betyder oerhört mycket, säger Hanna Glas.

Även herrarna ligger i lä sett till den senaste tiden. Till den avgörande Nations League-matchen mot Ryssland i höstas kom 20 223 åskådare – och i EM-kvalpremiären mot Rumänien hittade 30 115 personer till Friends.

Nu kommer dessa noteringar alltså slås för en träningsmatch – vilket skvallrar om det intresse som finns för landslaget inför sommarens VM-äventyr i Frankrike.

ANNONS