Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Landslaget tränade lugnt i Gelendzjik dagen efter vinsten mot Schweiz.

Landslaget återhämtar sig i poolen

Fyra dagar mellan åttondelsfinalen mot Schweiz och kvartsfinalen mot England på lördag. Då vilar sig landslaget i form. Torsdagens kollektiva träning sker i poolen.

Trötta kroppar och knoppar efter urladdningen i S:t Petersburg måste vara nyladdade och fräscha i Samara.

Hur Sverige återhämtar sig kan mycket väl avgöra om VM-succén fortsätter med en semifinal mot antingen Ryssland eller Kroatien i Moskva den 11 juli.

Därför blir fredagens lätta träning på matcharenan den enda inför mötet med England.

- Vi låter alla köra rörlighetsträning i poolen och så kör vi vanlig träning dagen före match, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren.

Lagkaptenen Andreas Granqvist om hur laget tränade dagen efter segern i åttondelsfinalen mot Schweiz:

- Lite joggning, lite stretchning, isbad, behandling. I morgon (torsdag) blir det pool och gym. Sedan har vi en matchförberedande träning på arenan på fredag. Det är bara att försöka återhämta sig nu, försöka få tillbaka energi, säger han.

Landslaget hade en dags mer vila än England mellan gruppspelet och åttondelsfinalen. Dessutom spelade England senare i tisdags – och gick vidare först efter förlängning och straffar mot Colombia.

- Jag tror inte att det spelar så stor roll, om jag ska vara ärlig. I dag är alla lag ganska bra på återhämtning, med mat och dryck och allt du ska göra. Tre dagar med återhämtning ger tillbaka fräschheten i muskulaturen, säger Wettergren.