Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Coloradostjärnan Gabriel Landeskog (92) är sugen på VM-spel med Tre Kronor. Arkivbild.

Landeskog sugen på VM: "En stjärnspelare"

Sverige kan få ytterligare en högklassig förstärkning till ishockey-VM. Coloradostjärnan Gabriel Landeskog är sugen på att spela VM, uppger hockeynews.se.

Förbundskaptenen ville dagen efter premiärförlusten mot Tjeckien, 2–5, inte berätta hur samtalen med Landeskog går.

Men att Coloradokaptenen, som haft en kanonsäsong i NHL med 75 poäng (34 mål+41 assist), skulle vara en jätteförstärkning, sticker han inte under stol med.

- Det är en stjärnspelare i NHL och det är en kille som har haft stora framgångar i svenska landslaget. En karaktärsspelare som definitivt skulle hjälpa laget, men just nu så har vi inte fått något klartecken, sade han.

Beslut nästa vecka

Landeskog, med i VM-guldlagen 2013 och 2017, ska genomgå en läkarundersökning i helgen och tar beslut i nästa vecka, enligt hockeynews.

Enligt Aftonbladet är Landeskogs lagkamrat Carl Söderberg inte tillgänglig på grund av skada.

Sverige har hittills 18 NHL-spelare i VM-truppen och ytterligare två är på en ingång. Centern Alexander Wennberg, Columbus, anländer på söndag kväll, efter Sveriges match mot Italien, och backen John Klingberg på tisdag morgon.

Med de två inräknade finns tre utespelarplatser kvar att fylla i VM-truppen.

Markström tillbaka

Målvakten Jacob Markström tränade på lördagen efter att ha vilat på grund av skada i två dagar. Om han inte får några bakslag kan han vara aktuell för spel mot Italien på söndagen.

Henrik Lundqvist vaktade kassen mot Tjeckien med Jhonas Enroth som backup.

- Vi har inte tagit beslut om målvakterna till morgondagens match, sade Grönborg.