Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gabriel Landeskog har landat i Bratislava för VM-spel med Tre Kronor, redan under torsdagseftermiddagen mot Österrike. Arkivbild.

Landeskog på plats – spelar mot Österrike

Gabriel Landeskog är på plats i Bratislava och spelklar till Tre Kronors match i eftermiddag mot Österrike.

Tre Kronors 21:a NHL-spelare, nytt rekord i en svensk VM-trupp, hann inte till matchvärmningen på förmiddagen.

- Han har landat, men jag har inte träffat honom här, säger Garpenlöv om Colorados lagkapten.

Vilken omgivning han får i eftermiddagens match (start 16.15) vill lagledningen inte avslöja. Men han tar plats i en kedja och kommer inte att gå in som extraforward. En gissning är att han går in i andrakedjan med 2 x Elias, Pettersson och Lindholm.

- Vi får in en spelare som är en av de bästa i NHL i spelet framför motståndarkassen, en målskytt. Sedan har han den här fysiska styrkan ute på isen som jag tror kommer att bli viktig i slutet av turneringen, säger Garpenlöv.

Landeskog har tagit VM-guld med Tre Kronor både 2013 och 2017 och har en kanonsäsong bakom sig i NHL där han snittade över en poäng per match – 34 mål och 75 poäng på 73 matcher – i Colorados succékedja med Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen.

Tre Kronor har efter premiärförlusten mot Tjeckien öst in mål och krossat både Italien (8–0) och Norge (9–1). Förutom Landeskog gör också Dallas backstjärna John Klingberg sin första match i turneringen. Han kom till Bratislava i tisdags.

Skadade New Jersey-forwarden Jesper Bratt fanns med på matchvärmningen, men kommer inte att spela i eftermiddag.

Vem som vaktar kassen mot Österrike återstår att se.

- Det är det klassiska svaret, det får vi se i eftermiddag, säger Garpenlöv.