Landeskog kvällens svensk i Denver

|

NHL-forwarden Gabriel Landeskog hjälpte sitt Colorado att sätta stopp för Detroits sju matcher långa segersvit.

Landeskog passade fram till två mål i Colorados 4-2-seger.

27, 30, 31, 31, 38 och 41. Det är åldrarna på de sex svenskar som Detroit ställde på isen mot Colorado.

Men det var en 19-årig rookie som blev bästa svensk i Pepsi Center natten till måndag svensk tid.

Visserligen gav Johan Franzén, 32 dagen före julafton, Detroit ledningen med 1-0 i första perioden med sitt tolfte mål för säsongen.

Men i andra perioden gjorde Colorado en rivstart. Efter 26 sekunder kvitterade laget genom Ryan O'Reilly, framspelad av Landeskog.

-Jag forecheckade och åkte runt buren när pucken plötsligt studsade till mig. Jag passade till Ryan och han satte den fint, sade Landeskog till Nhl.com.

Knappt två minuter senare tog hemmalaget ledningen när Detroitbacken Jonathan Ericsson satt utvisad.

I tredje perioden kom Detroit tillbaka och fick ett ypperligt läge att ta ledningen i numerärt överläge. I stället gjorde Colorado 3-2 och än en gång stod Landeskog för framspelningen. 4-2 kom i slutskedet sedan Detroit tagit ut målvakten.

Tyngre gick det för Calgarymålvakten Henrik Karlsson mot Vancouver. Karlsson togs av isen sedan han släppt in fem mål på 32 skott.

Vancouvers Daniel Sedin spikade slutresultatet 5-1 framspelad av Henrik Sedin.