Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Gabriel Landeskog är kapten i Colorado och kommer till veckan till Stockholm för att möta Ottawa i två NHL-matcher,

Landeskog: "Det är svårt att smälta faktiskt"

Gabriel Landeskog, 24, har tagit VM-guld och spelat ungdomsfinaler i Globen. I veckan kommer Coloradokaptenen tillbaka – för att möta Ottawa i två NHL-matcher.

Colorado och Ottawa gör sina första träningar i Globen på tisdag. På fredag och lördag möts NHL-lagen i två matcher inför svensk publik.

Stockholmaren Landeskog ser fram emot att komma hem till huvudstaden.

- Det är svårt att smälta faktiskt att det verkligen kommer att hända. Det kommer bli helt fantastiskt att få ta med mina lagkamrater till min hemstad och visa dem runt. Och att få spela en NHL-match framför vänner och familj i Stockholm, i Globen.

Coloradokaptenen har flera fina minnen från den arenan.

- Det var där jag spelade Vivo Cup-finaler som liten kille och där vi vann VM-guldet 2013.

"Fantastisk resa"

VM-guldet för fyra år sedan var hans första i samlingen. Det andra kom i maj, då Tre Kronor vann finalen mot Kanada efter straffar.

Han tänker tillbaka på vårdagarna i Tyskland och Frankrike.

- Det var en fantastisk resa. Kul att få avsluta säsongen på ett sånt sätt. Alla vi som var där hade ju nåt sorts misslyckande bakom oss och vi alla fick avsluta med en vinst sista matchen på säsongen. Det bar vi med oss in i sommaren.

Tydliga minnen

Just vad som hände kring VM-avgörandet har han tydliga minnen från.

- Känslan när "Henke" (Lundqvist) räddade och folk flyger över sargen. Det blir kaos. Man bara kastar av sig grejerna. Låta sig själv tänka på det i några sekunder. Det är..., säger Landeskog och ler.

Han var en av många svenska NHL-spelare på plats i mästerskapet.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg har en stor betydelse i det.

- Han har gjort ett jättebra jobb just att bygga den här relationen som behövs. Han har rest mycket med de andra i tränarstaben, "Garpen" (Johan Garpenlöv) och "Poppe" (Peter Popovic). Han har byggt en grund nu och den här guldmedaljen ger honom och hela staben en bekräftelse på att det vi håller på med är rätt bra, säger Landeskog.