Lampic knäckte Svahn i sprintstafetten

Linn Svahn och Maja Dahlqvist är inte omöjliga att besegra i sprintstafett trots allt. I världscupen i Ulricehamn tog i stället Slovenien hem segern, före det svenska förstalaget.
– Det kanske var första och sista gången, sa Linn Svahn om spurtförlusten.

ANNONS
|

Inför söndagen hade varken Maja Dahlqvist eller Linn Svahn någonsin förlorat en sprintstafett i världscupen. Men någon gång ska vara den första.

Och trots att Svahn, som vunnit alla sprintlopp hon ställt upp och stått på benen i den här vintern (hon kraschade ut i kvartsfinal i lördagens individuella sprint), kom in på det avgörande upploppet i ledning, blev det ingen svensk seger.

För ovanlighetens skull lyckades någon spurta ner Svahn och Annamarija Lampics imponerande avslutning ordnade i stället seger till Slovenien. Linn Svahn kunde inte dölja sitt missnöje efter målgång.

– Man ska inte svära, det har mamma sagt till mig. Så det ber jag om ursäkt för. Det är inte bra att göra det, så det ska jag sluta med. Lampic var starkare, så det är bara att säga grattis till segern, säger Svahn.

ANNONS

Hon kom till Ulricehamn med fyra raka segrar i sprint, men föll i lördagens lopp, och kunde alltså inte knäcka Lampic på upploppet på söndagen.

– Jag tar alltid med mig saker från race, oavsett om det går bra eller mindre bra. Jag och coach ska kolla på det här och göra något bra av det. Min plan är ändå att vara bästa om ett par veckor, så jag hoppas att det går åt rätt håll nu. Det kommer nog att spritta om mig mer då, hoppas jag.

Sverige 1 (Dahlqvist/Svahn) blev tvåa och Schweiz (Laurien van der Graaff/Nadine Fähndrich) blev trea.

Även Sverige 2 (Jonna Sundling/Hanna Falk) var med i matchen om pallplatserna, men Falk lyckades inte blanda sig i toppstriden på slutet och fick nöja sig med en femteplats.

Hanna Falk skulle egentligen inte ha kört alls, men kom in som senare ersättare till lördagens sprinttvåa Johanna Hagström, som kände sig krasslig.

LÄS MER:Skidstjärnan tackar systern i IFK Göteborg för succén

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS