Lagkaptenen får lämna Djurgården

Alexandra Cipparone förde som lagkapten för Djurgården laget till ett historiskt guld i SDHL i våras. Men till nästa säsong väljer klubben att inte förlänga med 31-åringen.

ANNONS
|

”Lagkaptenen Alexandra Cipparone får efter tre år inte förlängt kontrakt kommande säsong. Djurgården tackar Alexandra för hennes prestationer och önskar henne lycka till i framtiden”, skriver Djurgården kort på sin hemsida.

Cipparone själv säger till Aftonbladet att hon visserligen snart är 32, men att hon inte skulle ha tagit steget ännu och att hon inte vet varför hon tvingas bort från klubben.

- Anledningen till att jag inte får förlängt kontrakt får Nisse (Ekman, sportchef) stå för. Jag kan nog inte ens svara på det själv. Jag känner inte att det finns något konkret. Han kanske kände att jag velade, men jag vet inte.

ANNONS

Nils Ekman vill dock inte ge några tydligare besked.

- Varför hon inte får förlängt pratar jag inte med dig om, det pratar jag i sådana fall med henne om, säger han till Aftonbladet.

- Jag tycker inte det är anmärkningsvärt, lagkaptener flyttar lite kors och tvärs överallt. Det är så det ser ut, fortsätter han.

För Cipparone väntar dock fortsatt jobb inom hockeyn: som ledare och allt-i-allo i Damkronorna.

TT

ANNONS