Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lagkamraternas stöd till Frida Karlsson efter tunga helgen

Efter helgens dramatik i Tour de Ski stöttas nu Frida Karlsson av lagkamraterna.

Frida Karlsson stod i händelsernas centrum i helgen. I Tour de Ski-sprintens kvartsfinal körde hon omkull Jessica Diggins och fick ett tre minuters tidstillägg i touren.

Karlsson, som var i tårar efter loppet, meddelade senare att hon hoppar av Tour de Ski.

– Jag känner att nu med tre minuters strafftid så har jag ingenting med totalen att göra. Jag ser mer fördelar med att åka hem och förbereda mig för OS, sa hon i ett uttalande.

Karlsson fick också mycket kritik efter loppet. Den tidigare VM-guldmedaljören Devon Kershaw sa bland annat så här i sin podcast:

– Hon verkar inte riktigt förstå hur långa hennes skidor är. Det var en skandalös manöver. Frida bestämmer sig för att byta spår, okej. Men du kan inte byta spår när du istället för snö ser en amerikansk landslagsdress framför dig, sa han.

Kalla: ”Jättetråkigt för Fridas del”

Nu stöttas Karlsson – och hennes beslut att hoppa av touren – av hennes svenska landslagskollegor.

– Det gick så snabbt. Det är jättetråkigt för Fridas del, och för oss också att hon inte är här, men hon måste fundera på vad som är bäst för henne, säger Charlotte Kalla till Sportbladet.

Johanna Hagström till Sportbladet:

– Det var inte snyggt det hon gjorde men det är klart att det är ett riktigt tufft straff när det handlar om Tour de Ski. Jag förstår hennes val. Hon har ju ett OS framför sig så då förstår jag varför hon väljer att lämna, säger hon.

OS i Peking börjar den 4 februari.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.