Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lagerbäck har bra<br>koll på Nordirland

Lars Lagerbäck har sin analys av Nordirlands spelare klar. - Utan att vara världsstjärnor är det välutbildade killar som vet exakt vad fotboll handlar om, säger han.
Vid halvsextiden i går kunde en avslappnad Lars Lagerbäck kalla till presskonferens och summera intrycken från matchen mot Liechtenstein - och även blicka framåt mot onsdagen.
- Vi gjorde en helgjuten insats, även om det inte var någon perfekt match. Men det går inte att gå ut och vinna bara på beställning, man måste göra jobbet också, säger förbundskaptenen.
Det gjorde svenskarna och den allra mest yrkesskickliga i Vaduz var Christian "Chippen" Wilhelmsson. Han har knappt haft någon speltid alls i Bolton under hösten, men mot Liechtenstein hade han skönt spring i benen och var på sitt mest lekfulla humör.
- Det var riktigt roligt att spela. Men så har det varit senaste landskamperna. Det var grymt kul mot Danmark också, säger "Chippen", som påstår att han inte har varit ett dugg orolig över formen.
Matchbilden mot Nordirland kan bli snarlik den i lördags, med en motståndare som backar hem och som försöker med snabba omställningar.
- Förra gången mot Nordirland var det framförallt tålamodet som brast. Vi började chansa i vårt anfallsspel, när det i stället ska handla om att variera det. När lag backar hem gäller det att vara kall och inte tappa tålamodet, säger Lars Lagerbäck.
Landslagsledningen kan vidare rapportera att Mikael Nilsson håller på att tillfriskna och att Olof Mellberg redan känner sig bättre. Däremot är det ett frågetecken för Fredrik Ljungbergs medverkan.
- Han fick en blödning och det är i dagsläget omöjligt att veta om han kommer att kunna spela mot Nordirland, säger Lagerbäck.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.