Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lars Lagerbäck, Janne Andersson och assisterade förbundskapten Petter Wettergren.

Lagerbäck: "Ett kanonjobb"

Lars Lagerbäck är tillbaka i den svenska landslagsledningen. Men för hur länge? Ja, det vet han inte ens själv.

När Janne Andersson sommarpratade i radion i början av augusti berättade han att Lars Lagerbäck skulle ingå i den nya landslagsstaben.

68-åringen, som senast skördat stora framgångar som förbundskapten för Island, har fått rollen som rådgivare.

Vad det innebär är inte riktigt klart än.

Blir bollplank

På tisdagens presskonferens, där Janne Andersson presterade sin första landslagstrupp, hintade dock den färske förbundskaptenen om vad Lagerbäck ska hjälpa till med.

- Fixar du en kopp kaffe, frågade Andersson Lagerbäck och skrattade.

Lagerbäck, till synes väldigt avslappnad, var nästan lika skojfrisk.

- Janne hittade nog inget bättre namn än rådgivare. Egentligen ska man ju fråga honom om vad jag ska göra, men jag har förstått att jag ska vara någon form av bollplank, sade han.

- Det vi har bestämt är att jag ska vara med på allt planeringsarbete och på samlingarna.

Lagerbäck, som var svensk förbundskapten mellan 2000 och 2009, fick frågan om att ingå i lagledningen i början av sommaren.

- Jag känner Janne och Peter (Wettergren, den assisterande förbundskaptenen). Vi har inte jobbat tillsammans förut, men jag tycker om dem och det är en av anledningarna till att jag ställer upp. Och så gillar jag ju det svenska landslaget.

Inget kontrakt

Lagerbäck har ännu inte skrivit på något avtal med Svenska fotbollförbundet. Hur länge han ska fungera som rådgivare är inte klart. Men tanken är att det ska vara ett långsiktigt arbete.

- Jag har ett kanonjobb nu. Vi har sagt att vi ska ta det steg för steg och att vi ska göra det över längre tid. Men sedan står det även två herrar där som har ett visst inflytande, sade Lagerbäck och tittade på landslagschef Lars Richt och förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Duon bara log tillbaka.

- Ska jag vara helt ärlig tror jag det kommer lösa sig, sade Lagerbäck.