Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Niklas Edin och hans lag tog sjätte raka segern i curling-EM i Tallinn. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lag Edin klart för EM-semi efter nya segrar

Seger mot Norge, seger mot Nederländerna. Lag Niklas Edin fortsätter att glänsa i curling-EM och är obesegrat och semifinalklart efter sju matcher.

Det svenska laget gick till en 3–0-ledning redan efter de två första omgångarna mot Norge och lag Steffen Walstad lyckades aldrig komma ikapp trots poäng i sista omgången. Den svenska segern skrevs till 5–4.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi fick en riktigt bra start när vi lyckades pilla in en tvåa där, säger Edin till curlingförbundet.

- I och med den tidiga ledningen behövde vi inte chansa utan spelade säkert. Jag tyckte att vi var det klart bästa laget.

Mot Nederländerna senare på dagen kom nästa seger, den sjunde i ordningen, när svenskarna vann med 9–5. Det märktes inte i spelet, men Niklas Edin har problem med ett ryggskott.

- Ryggen är lite halvknagglig, men det får man väl leva med när man passerat 30. Förhoppningsvis är det övergående och blir bra till slutspelet, säger han.

De svenska curlingdamerna tog en viktig seger mot Ryssland, som inför matchen delade tredjeplatsen med lag Anna Hasselborg.

Det blev också en jämn och tuff match för svenskorna, som i början av mästerskapet har dragits med magsjuka som gått runt i laget. Ryssland fick in en tvåpoängare i den sista omgången vilket innebar 7–7 och en extraomgång. Väl där var svenskorna kalla och fick med sig en poäng och segern.

Lag Hasselborg ligger därmed trea i grundserien efter fyra segrar och två förluster.