Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lång måltorka för Berg i landslaget

Marcus Berg, 31, gjorde åtta mål under kvalet när Sverige tog sig till VM-slutspelet. Men anfallaren är nu inne på en lång måltorka inför premiären. – Det är inget jag tänker på, säger han.

Det är Marcus Berg som ska göra målen för det svenska landslaget och som ska skjuta Sverige vidare i VM i Ryssland. Men anfallsveteranen har nu sju raka landskamper utan mål sedan han smällde in fyra mål mot Luxemburg i 8-0-segern 7 oktober 2017.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Men Berg känner störs inte av måltorkan och de uteblivna målen när VM-premiären mot Sydkorea kommer allt närmare för det svenska landslaget.

– Om det stör mig? Förutom att jag får stå här och pratat om det så ... det är inget jag tänker på, säger han.

LÄS MER: Svenska VM-händelserna vi aldrig glömmer: "Jag började gråta på bussen"

Under EM i Frankrike gjorde det svenska landslaget endast ett mål och det gjordes av Irlands mittback Ciaran Clark.

Men inte heller det stör Marcus Berg.

– Det är inget gruppen pratar om. Vi vet hur vårt spelsätt är och visst vi vill vara det bästa laget i världen och ha tio målchanser i varje match. Men det funkar inte så. Vi ska hitta en nivå där vi kan gå för det och skapa chanser men utan att riskera bakåt.

LÄS MER: Landslagsikonerna om Sveriges chanser i VM: "Den matchen är livsviktig"

Ni har haft svårt att göra mål inför VM, varför?

– De senaste matcherna har varit träningsmatcher ... men nu ska vi lägga i sista växeln och vi kommer att få chanser och förhoppningsvis kan vi göra det bästa av chanserna och göra mål.

Vilka offensiva hot har ni?

– Många! Vi har bra spelare och gör det bra i gruppen. Under kvalet skapade vi många chanser och gjorde mycket mål. Sen har de senaste matcherna inte varit lika bra men vi är bekväma i vårt spel och vet att vi har gjort mycket mål under kvalet.

VM-premiären mot Sydkorea är dagar bort och beskrivs av allt och alla som en avgörande match för det svenska VM-äventyret. En förlust där och det blir måstematch mot Tyskland i andra omgången – en seger och mycket är vunnet redan där.

– Vi måste tro på det och vi startar med första matchen. Sen får vi se hur stora chanserna är, säger Marcus Berg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.