Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Lät en väldigt bra chans glida oss ur händerna"

Han var med och vann VM och EM som spelare för Frankrike. I sin första final som tränare blev det dock förlust för Didier Deschamps. – Vi lät en väldigt bra chans att bli mästare glida oss ur händerna, säger han efter förlusten.

Den nu 47-årige tränaren var given i det franska landslaget under många år. Totalt blev det 103 landskamper för Deschamps som lyckades bli både VM-mästare 1998 och EM-mästare 2000.
Som förbundskapten för det franska landslaget har han fått stjärngänget att bli ett lagbygge och för det har han hyllats i Frankrike.
Till EM tog han det vågade beslutet att peta superstjärnan Karim Benzema, på grund av stjärnans inblandning i sexvideoskandalen med Mathieu Valbuena.

I finalen mot Portugal var de flesta säkra på att Frankrike skulle stå som EM-mästare. Något som blev ännu större när Cristiano Ronaldo tvingades byta efter 24 minuter efter en smäll av Dimitri Payet. Men Portugal höll undan och i förlängningen skickade Éder in matchens enda mål.
– Vi var inte så pigga som man hade kunnat önska. Det är ingen ursäkt … vi hade möjligheter, de hade Portugal också. Det var en ganska stängd match, säger Deschamps till Uefa.

För Deschamps och Frankrike slutade EM-festen på hemmaplan med ett silver. En medalj som inte är särskilt mycket värd just nu.
– Tyvärr blev det som det blev. Vi är såklart besvikna över att det slutar såhär. Allt är inte dåligt men vi lät en väldigt bra chans att bli EM-mästare glida oss ur händerna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.