Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Läsarna har sagt sitt: Det här ska du bevaka, Joel Tivemo!

Hallå där Joel Tivemo, GP:s reporter på plats i Tokyo... läsarna fick chansen att bestämma vilken idrott du ska bevaka. Via en omröstning på Instagram kunde de välja mellan bågskytte, golf eller segling. Resultatet från omröstningen kanske du kan gissa utifrån några frågor redaktionen vill ställa...

... hur stränga är reglerna där i Japan egentligen?

– Det påminner om de tuffa regler Sheriffen av Nottingham ställde till med. Jag lever i ständig skräck att vara utanför hotellrummet en minut för länge och vet att ett glömt munskydd kan leda till månader i isolering.

Så du får inte träffa vem du vill?

– Nej, jag siktar på att träffa så få som möjligt. Då får jag högsta poäng av de japanska myndigheterna.

Vad siktar du på att leverera från idrotten läsarna valt att skicka dig?

– Jag ska försöka ge ett reportage som på pricken förklarar varför bågskytte är en så svår sport. Och så ska jag prata med Lindomes egen pil-och bågmästare.

Vilket fordon väljer du helst för att ta dig till evenemanget, buss, bil eller båge?

– Hade inte möjligheterna varit så begränsade hade jag mer än gärna åkt båge. Nu blir det mediebuss med den grupp hetsiga serbiska journalister jag tar sällskap med varje morgon. Hoppas de hänger med till den bågbanan!

Okej, en sista, Japan är ju känd för sitt något udda kök. Finns det nåt du ätit som du verkligen avskytt?

– Två usla hamburgare på vägen hem från Sverige-Australien. Men jag får väl skylla mig själv som valde något så ojapanskt. Generellt är alternativen få, eftersom vi bara får äta på hotellet och mediecentret. Ålen på det sistnämnda har dock varit klart ätbar. Och min matpinnehantering har utvecklats något enormt den här veckan!

Fotnot: För den opricksäkre är det alltså bågskytte som läsarna vill att Tivemo ska bevaka för GP-sportens räkning. Han kommer att vara på plats under torsdagen. Följ hans framfart på GP-sportens sociala medier och GP.se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.