Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lina Länsberg är redo för UFC-fajt mot Christiane "Cyborg" Justino.

Länsberg: "Hon har ju fuskat"

Hon brukar slå ut sin motståndare redan i den första ronden. Det är inte det enda Cristiane "Cyborg" Justino är känd för – hon har varit avstängd för dopning.

På lördag blir Lina Länsberg, 34, historisk när hon som första svenska går en UFC-match. Motståndaren på galan i den brasilianska huvudstaden Brasilia är kontroversiell – hemmafajtern Cristiane "Cyborg" Justino blev i början av 2012 avstängd i ett år för att ha tagit den anabola steroiden stanozol.

- Det gör att många tycker att hon har fuskat, och det har hon ju. Jag kan absolut förstå att folk säger att de inte vill möta henne, säger Lina Länsberg.

"Ändrat dina förutsättningar"

Dopningen har gett Justino bestående fördelar, menar svenskan.

- Speciellt som tjej. Har du gått på steroider under en längre tid får du ju muskelmassa och benstomme som du inte hade haft utan dopningen. Det är klart att du har ändrat dina förutsättningar för alltid, säger Lina Länsberg.

Brasilianskans bakgrund är dock inget Länsberg lägger någon större energi på. Malmöfajtern hoppas i stället att Justino känner en rädsla efter att ha varit obesegrad i 16 raka MMA-fajter.

- Efter ett tag är man mer rädd för att förlora än vad man är sugen på att vinna. Man får för mycket att förlora. Det är lite så jag hoppas att Cris "Cyborg" känner.

Det var så Länsberg själv kände efter att ha vunnit allt som går att vinna som thaiboxare. Hon gick över till MMA i slutet av 2012 och i somras skrev hon på kontraktet med topporganisationen Ultimate Fighting Championship. Efter lördagens fajt väntas fler UFC-matcher för 34-åringen.

- Jag har ju en bakgrund med över 80 thaiboxningsmatcher och det var väl det som gjorde att jag fick den här matchen. De har haft svårt att hitta motstånd till henne, säger Länsberg, som har tagit två VM-guld och ett EM-guld som thaiboxare.

"Ska vara smartare"

Svenskan ser absolut inte Justino som oslagbar.

- Och den senaste tiden har hon haft matcher där motståndet inte har varit värdigt henne. Hon har haft lätt motstånd i vissa matcher för att det inte finns så många som vill möta henne.

TT: Vad gör att hon brukar vinna sina matcher redan i första ronden?

- Det är för att hon är extremt stark och verkar ha en förmåga att studera motståndet innan, om hon ska bemöta det med lite mer lugn och pricksäkerhet, eller om hon ska gå ut och mala.

TT: Hur ska du stoppa henne?

- Jag ska inte ge henne det hon vill ha. Jag ska vara smartare och trötta ut henne – jag är vanare vid längre matcher, säger Lina Länsberg.