Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Lämnar TV4 efter 24 år: "Känns lite dubbelt"

Han har varit på TV4 sedan 1994. Men nu lämnar Andreas Odén TV-kanalen för att satsa på andra saker.
– Att lämna TV4 känns naturligtvis lite dubbelt, säger han till Dagens Media.

Första sändningarna gjorde han redan 1994 för TV-kanalen men Andreas Odén som varit ankare för sportsändningar i en rad olika sporter väljer nu att lämna TV4. Detta för att han enligt Dagens Media nu ska satsa fullt ut på sitt egna produktionsbolag.

– Att lämna TV4 känns naturligtvis lite dubbelt – det är spännande att gå vidare, men det är ett väldigt skönt gäng på fyran, i synnerhet på sporten, säger han till sajten.

LÄS MER: Så blev Frölunda bäst i världen på att få fram egna talanger

Sportankaret lämnade dock TV4 redan 2006 för att sedan komma tillbaka till TV-kanalen 2014. Men nu ser det dock ut att inte bli någon återkomst.

– Det känns superspännande. Det var ett antal år sedan jag senast drev produktionsbolag och marknaden har ju vridits om och förändrats en hel del sedan dess. Det är en helt annan typ av produktioner vi har framför oss nu, vilket känns väldigt stimulerande.

LÄS MER: Här är Göteborgs 25 största handbollslöften

Sista sportsändningen kommer att bli under 5 januari för Andreas Odén.

– Framför allt vikten av en positiv laganda. Ju större produktion, desto viktigare blir det att varje del av teamet funkar. Det tycker jag att TV4 och sporten har varit väldigt duktiga på genom åren. Jag har fått vara en bricka i spelet som både programledare, producent och som arbetsledare, och oavsett roll har jag lärt mig att skapar man inte rätt förutsättningar för personalen så blir det inte ett bra resultat. Personalen måste komma först, säger Andreas Odén.

LÄS MER: Därför nobbade Svensson Blåvitt – väljer ett år till i USA

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.