Lämnar IFK Göteborg – för Grekland

Sebastian Eriksson lämnar IFK Göteborg. Vid lunchtid på onsdagen presenterades han av grekiska Panetolikos FC.

ANNONS
|

Som lagkapten har Sebastian Eriksson varit gjuten i IFK Göteborgs trebackslinje under våren. Men kontraktet som går ut i månadsskiftet juni/juli har, trots idoga försök från klubben, inte förlängts.

Sebastian Eriksson själv har varit fåordig om sina framtidsplaner, men det har spekulerats i att Åsebro-produkten, som tidigare varit proffs i italienska Cagliari, vill ta chansen att gå utomlands en sista gång i karriären.

LÄS MER:"Jag vet vad som krävs av mig"

Nu är övergången officiell. På sin hemsida presenterar Panetolikos FC Sebastian Eriksson som klubbens senaste nyförvärv. 29-åringen har skrivit på ett treårskontrakt och säger såhär till Panetolikos hemsida om flytten:

– Jag känner mig glad över min ankomst till Panetolikos. Första intrycket är utmärkt och jag är glad att komma till en sådan organiserad grupp. Jag vill hjälpa Panetolikos att uppnå sina mål.

ANNONS

"Det kommer inte helt oväntat"

För IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi kommer inte flytten som någon överraskning.

– Det kommer inte helt oväntat, jag var förberedd på det hela våren. Det har inte varit några konstigheter. Han har haft i baktanken att det var nu eller aldrig med utlandet. Jag är glad för hans skull. Att han kunde hitta en klubb och en miljö som han sökt efter, säger han och fortsätter:

– Sedan är det tungt för vi förlorar inte bara en bra spelare utan en fanbärare med blåvitt hjärta. Men sådan är fotbollen, det måste man acceptera.

LÄS MER:Ingen Eriksson på Blåvitts läger

Panetolikos kommer från Agrinio, nära Aten, med drygt 100 000 invånare. Laget kom nia i högstaligan den gångna säsongen och tränas av den grekiska mittbackslegendaren Traianos Dellas.

Övergången innebär lite extra huvudbry för Poya Asbaghi, som dels tappar en av sina mest erfarna spelare och dels tappar backlinjens enda vänsterfot.

– Vi får se hur vi väljer att hantera det. Jag tror det är en fördel att ha en vänsterfotad försvarare, den saknas i truppen i dag. Men med det sagt går det att lösa på andra sätt. Det är ju en bit kvar innan fönstret stänger.

De som står närmast att kliva in på platsen som Sebastian Eriksson lämnat bakom sig är Kristopher Da Graca och David Boo Wiklander. Huruvida några ytterligare spelare kommer tillbaka den närmsta tiden återstår att se.

ANNONS

– Det beror på vad som exakt försvinner. Vi är förberedda på att det kan bli fler än Sebban som försvinner, säger Poya Asbaghi.

ANNONS