1/8

Läkaren: "Resultatet är tyvärr nedslående"

Svenska skicrosstjärnan Anna Holmlunds tillstånd har försämrats. Det berättar landslagsläkaren, Jakob Swanberg.

Anna Holmlund är en stor stjärna inom skicross och hennes tillstånd har försämrats efter olyckan. Landslagets läkare, Jakob Swanberg berättar i ett pressmeddelande att Anna Holmlunds läge har försämrats.
– Under dagen har en tredje datortomografi av hjärnan utförts och resultatet är tyvärr nedslående. Skador man inte kunnat se under tidigare undersökningar visar sig nu och de är dessvärre utbredda, säger Jakob Swanberg, landslagets läkare.

Det var i måndags som hon kraschade på träning i Italien och slog i huvudet och fick transporteras med helikopter till sjukhus. Där opererades hon för blödningar i hjärnan och har hållits nedsövd.

LÄS ÄVEN: Svensk skidstjärna nedsövd efter krasch

Enligt Swanberg ligger hon fortfarande nedsövd på intensivvårdsavdelningen. Holmlund ska ha undersökts av både en käk- och ögonläkare för skadorna på skelettet i ansiktet.
– Anna är urstark och hon har överraskat oss förr med sin enastående förmåga att återhämta sig ifrån skador. Vi hoppas naturligtvis fortfarande att hon gör det på nytt men samtidigt måste vi vara realistiska och förstå allvaret i den situation som nu råder, säger Jakob Swanberg, skicrosslandslagets läkare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.