Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Läkaren om Holmlund: "Det är frustrerande"

Anna Holmlund är fortfarande utan medvetande efter olyckan för drygt en månad sedan. Läkarna börjar bli frustrerade över läget. – Det är tyvärr omöjligt att ge en prognos, säger landslagsläkaren Jakob Swanberg till DN.

Skicross-stjärnan Anna Holmlund kraschade allvarligt i italienska Innichen för drygt en månad sedan. Under ett träningspass var olyckan framme och Holmlund har varit nedsövd sedan dess. Holmlund andas själv och klarar sig utan respirator och all sövande medicin är nu borttagen. Läkarna beskriver dock fortfarande hjärnskadan som allvarlig och oförändrad och Holmlund har ännu inte återfått medvetandet.

Sedan två veckor tillbaka är hon i Sverige och ligger på Karolinska Sjukhuset i Solna. Senaste informationen kring Holmlunds tillstånd är att hon nu andas utan respirator. Mer information än så har ännu inte kommit ut då läkarna har svårt att berätta mer.
– Det är tyvärr omöjligt att ge en prognos, säger landslagslagsläkaren Jakob Swanberg till Dagens Nyheter.
– Det är det som är frustrerande.

LÄS ÄVEN: "Resultatet är tyvärr nedslående"

Under torsdagen kom beskedet att Anna Holmlunds pojkvän, skicrosskollegan och landslagsstjärnan Victor Öhlin Norberg tar en paus i sitt eget tävlande. Allt för att finnas på plats hos Anna.
– Skidsuget bara dog efter det som hände och motivationen att åka har inte kommit tillbaka. Om det kommer tillbaka och när, har jag just nu ingen aning om, sa han till SVT.

LÄS ÄVEN: 
"Det är jobbigt att inte veta och bara få vänta"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.