Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Jim Gottfridsson skadade vaden mot Ungern.

Läkaren om Gottfridssons skada: "För tidigt"

I värsta fall har Jim Gottfridsson spelat klart i VM. Men först efter undersökning med magnetröntgen kommer ett definitivt besked.

Sverige har visserligen en bred trupp i handbolls-VM, men på positionen som mittnia är det inga tvivel om att Jim Gottfridsson är det självklara förstavalet.

Därför var skadan på "Gotte" bland det värsta som kunde hända Blågult i skadeväg. Spelmotorn blev liggande kvar på planen efter att Sverige precis gjort mål och fick ledas ut till avbytarbänken.

- Han fick en smärta i underbenet i samband med landning, säger läkaren Ola Svejme.

- Första undersökningen som vi har gjort tyder på att det är en muskelskada i vaden. Vi försöker få till stånd en MR-undersökning i morgon för att få en säker diagnos.

TT: Vad säger Jim själv?

- Han är förstås lite ledsen och bekymrad över vad det kan vara, men är såklart glad över segern, säger Svejme.

Inväntar svar

Om det är en sträckning "finns det väl hopp" om spel senare i VM, säger han. Om det däremot är en bristning i vaden är läget än värre.

- Då finns det mindre hopp. Men vi får invänta svaren vi får i morgon, så kan vi basera en prognos på det, säger Ola Svejme.

Förbundskapten Kristján Andrésson kunde å ena sidan glädja sig över 33–30-segern mot Ungern, som gör att laget har skaffat sig ett drömläge att nå semifinal. Men han var å andra sidan ledsen för Jim Gottfridssons skull.

- Min känsla är att det är väldigt tråkigt, framför allt när jag ser hur ont han har. Men hur lång tid han blir borta har jag ingen koll på, säger Andrésson.

"Vår fältherre"

Han förnekar inte Gottfridssons stora betydelse för landslaget:

- Han har ju varit vår fältherre under den tiden jag har varit förbundskapten och styrt vårt anfallsspel på att fantastiskt sätt. Det betyder att vi tappar en världsspelare (om Gottfridsson har spelat klart), samtidigt tycker jag att Linus (Arnesson) kliver in och gör det jättefint sista kvarten.

Sverige möter i nästa match Tunisien, då mellanrundan inleds på lördag i Herning.