Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Läkare: Sjöströms operation gick bra

Sara Sjöström har opererats efter halkolyckan. Enligt landslagsläkaren René Tour har operationen gått bra – men det dröjer tre månader till det att hon kan gå för fullt på träning.

Sarah Sjöströms operation gick bra. Det beskedet kom landslagsläkaren René Tour med på måndagseftermiddagen.

– Enligt rapporterna har allting gått väldigt bra, säger han vid en digital pressträff.

I lördags halkade Sjöström på en isfläck. Hon slog i höger armbåge så illa att hon fick åka till akuten. Det konstaterades att hon hade en fraktur som krävde operation.

På måndagsmorgonen opererades hon. Sjöström är kvar på sjukhuset under natten

– Om tre veckor ska hon tillbaka till sjukhuset för att ta bort stygnen, säger Tour.

Då kommer även Sjöström röntgas på nytt.

Tre månader till maximal belastning

OS i Tokyo – där Sjöström är ett stort guldhopp– är mindre än sex månader bort.

– Det är inte en optimal tajming i nuläget. Armbågen påverkar armen, en av de viktigaste delarna i hennes arbete, men armbågsknölen är på plats och stabilt fixerad. Nu gäller det att rehabiliteringen sker lyckosamt. Vi är väldigt förhoppningsfulla och det är förstås målet att hon ska komma tillbaka på den nivå hon är förtjänt av. säger landslagsläkaren René Tour till Sportbladet.

När stygnen är borttagna är förhoppningen att Sjöström ska kunna gå ner i vattnet för att kicka och köra bålträning – men det dröjer betydligt längre än så innan hon kan gå för fullt.

– Min tolkning här är att efter tre månader ska hon kunna belasta maximalt på muskeln som fäster på knölen. Problemet med Sarah blir att hålla igen henne så hon inte skyndar på rehabiliteringen. Det blir en utmaning att hålla henne i tyglarna, säger René Tour till Sportbladet.

"Det är naturligtvis skitdålig tajming och jag känner mig förkrossad, men samtidigt är jag fast beslutsam om att komma tillbaka starkare än någonsin. Jag har sett idrottare som kommer tillbaka starkare efter skador och de är min största inspirationskälla just nu", skrev Sarah Sjöström på Instagram i helgen.