Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kyrie Irving inte vaccinerad – får varken spela eller träna

Kyrie Irving har, av allt att döma, inte vaccinerat sig mot corona.
Nu meddelar hans klubb, Brooklyn Nets, att NBA-stjärnan varken kommer få spela eller träna med laget.
– Kyrie har gjort ett personligt val, säger klubbens sportchef Sean Marks enligt CNN.

Förra månaden trädde nya coronarestriktioner i kraft i New York. Enligt dem får man inte besöka några gym i staden om man inte har tagit minst en vaccindos mot covid-19.

Under dessa restriktioner faller även två av stadens basketarenor: Brooklyn Nets hemmaarena Barclays Center och New York Knicks dito Madison Square Garden.

Detta har ställt till det för ovan nämnda Brooklyn Nets vars superstjärna Kyrie Irving valt att inte vaccinera sig – troligtvis. Stjärnan vill nämligen inte berätta vad han beslutat sig för, men enligt klubbens sportchef Sean Marks är det uppenbart att hans storspelare inte vaccinerat sig.

– Om han var vaccinerad hade vi inte haft den här diskussionen. Det är rätt uppenbart, säger Sean Marks enligt ESPN.

LÄS MER: Stjärnorna och legendaren i vaccinbråk: ”Brist på respekt”

Får varken spela eller träna

Detta leder nu till att Brooklyn Nets tvingas agera och därmed stänga av superstjärnan från både träningar och matcher fram tills dess att vaccinations-problematiken har löst sig.

Även om han, enligt restriktionerna, skulle kunna delta i flera av lagets bortamatcher.

– Kyrie har gjort fattat ett personligt beslut och vi respekterar hans egna rätt att välja. I nuläget begränsar valet hans möjligheter att vara en heltids-deltagare i laget och vi kommer inte låta någon i laget delta på deltid, säger Sean Marks enligt CNN.

Förlorar 3,5 miljoner – per match

Detta är ett rejält sportsligt tapp för Brooklyn Nets då Kyrie Irving är en av klubbens stora stjärnor. För spelaren själv kan det även bli en kostsam historia.

NBA har nyligen meddelat att spelare som inte vaccinerar sig – och tillhör lag i städer där det krävs för att spela – inte kommer få betalt för matcher de missar.

LÄS MER: Basketstjärnan Gasol lägger av

Enligt Forbes skulle detta innebära att Kyrie Irving riskerar att gå miste om cirka 3,5 miljoner kronor per match som han inte kan delta i – vilket är totalt 44 matcher som faller under vaccinationskravet.

Totalt skulle det innebära att han går miste om hela 154 miljoner kronor totalt.

Huruvida Brooklyn Nets kommer betala Kyrie Irving för bortamatcherna som han missar är i nuläget inte klart.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.