Petra Kvitova. Arkivbild.

Kvitova tog prestigefylld seger

|

Det var grand slam-klass på uppställningen i WTA-turneringen i Doha, Qatar. Bland de startande fanns nio av världens tio högst rankade spelare. Ändå stod 16-seedade Petra Kvitová med segern när turneringen var över.

Tjeckiskan vann finalen mot världsfyran Garbine Muguruza, Spanien, med 3–6, 6–3, 6–4.

- Jag minns förra året när jag fick frågor om det här och då kunde jag inte ens drömma om det, säger Kvitová, som även vann en titel i St Petersburg för två veckor sedan.

27-åringen har lagt en tung tid bakom sig efter att hon blev knivskuren av en inbrottstjuv i sitt hem i december 2016.

På vägen fram till titeln i Doha besegrade Kvitová tre topp 10-spelare: Caroline Wozniacki (1), Elina Svitolina (3) och Julia Görges (10).

När rankningen presenteras på måndag kommer titelvinnaren att klättra elva placeringar, upp till tionde plats.