Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kinsey Wolanski stormade backen. Bild: MICHAEL RIEDLER

Kvinna i baddräkt skapade total förvirring i medaljstriden

Hon stormade planen i Champions League-finalen mellan Liverpool och Tottenham. Nu har Kinsey Wolanski slagit till igen.
I herrarnas slalomtävling i Schladming passerade hon mållinjen i baddräkt och gav Alex Vinatzer en ledning han inte skulle ha.
– Det är ju en miljon vakter här. Det här är galet, säger SVT:s kommentator Johan Ejeborg i sändningen.

-0.56 och grönt ljus stod på resultattavlan när Alex Vinatzer passerade mållinjen i herrarnas slalom i österrikiska Schladming i går kväll. Italienarens glädje visste inte många gränser när han trodde att han tagit ledningen med dryga halvsekunden och satt sig själv i ett riktigt guldläge.

Problemet var bara att det inte var Vinatzer som passerat mållinjen på den tiden.

Kinsey Wolanski, 22, har blivit lite av en skandalmodell efter att ha tagit sig in på idrottsevenemang och genomfört planstormningar. Hon var bland annat ute på planen under Champions League-finalen mellen Liverpool och Tottenham förra året.

Nu var det dags igen.

Iklädd en baddräkt och en banderoll med texten "RIP Kobe" (basketlegendaren Kobe Bryant som nyligen omkom i en helikopterolycka) tog sig Wolanski ut i backen och passerade mållinjen strax innan Vinatzer gjorde detsamma och förvirringen var total.

– Vad är det här? Vad är det här? En riktig skandal. Hur har hon lyckats komma in? Det är ju en miljon vakter här, hur är det möjligt? Det är inte bara ett, utan två staket, som hon har lyckats passera och hon bryter fotocellen före Vinatzer. Det här är galet, säger SVT:s kommentator Johan Ejeborg i sändningen.

"Fågelholkar"

Det kunde sedan slås fast att Vinatzer i själva verket gick in på en tredjeplats som han sedan petades ned från, men det var fortfarande konfunderat mellan funktionärer och arrangörer.

– Det är en blandning av fågelholkar, några som ler och några som skrattar. Det är pinsamt att det får ske. Han (Vinatzer) har aldrig varit med om något liknande, säger Johan Ejeborg.

Sportbladet har varit i kontakt med svensken Kristoffer Jakobsen som slutade sjua i tävlingen.

– Jag såg hur klockan stannade långt innan Vinatzer kom över mållinjen och tänkte ”vad fan är det som händer?!”. Precis när jag vände mig om till de andra vakterna ledde vakterna förbi henne halvnaken där. Visst folk kan springa in på tävlingar, men det sjuka här är att hon kliver över mållinjen nästan precis samtidigt som Vinatzer. Helt sjukt, säger Jakobsen till Sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.