Kvinna greps – sköt med vattenpistol mot OS-facklan

En kvinna greps efter att ha skjutit med vattenpistol mot OS-facklan, rapporterar magasinet Vice. Kvinnan protesterade mot att spelen ska hållas i Tokyo – trots coronapandemin.
– Du kan inte skjuta vatten på folk utan anledning, säger polischefen Noriaki Nagatsuka till Vice.

ANNONS
|

En 53-årig kvinna greps under söndagen efter att ha skjutit med vattenpistol mot den olympiska facklan. Hon protesterade mot beslutet att hålla OS i Tokyo trots coronapandemin, rapporterar Vice.

I en viral video som lades upp på Youtube och annan social media hörs kvinnan vilja släcka facklan samtidigt som hon skriker: ”Avsluta de olympiska spelen”. Samtidigt sprutar hon med sin vattenpistol. Hon blev stoppad av en värd kort därefter och fackelbärare kunde vandra vidare.

LÄS MER:Beskedet: Melker Svärd Jacobsson petas från OS

Noriaki Nagatsuka, en polischef i staden, säger enligt Vice att kvinnan greps för att ”medvetet siktat på löparen och störde eventet”.

– Du kan inte skjuta vatten på folk utan anledning. Uppenbarligen så skojade hon inte bara runt – detta var inte en barnlek, säger Nagatsuka.

ANNONS

Nytt utbrott av corona i Tokyo

OS ska starta den 23 juli efter att de skjutits upp i ett år. OS-motståndare säger att Japan inte är redo att hålla ett stort internationellt event på grund av det låga vaccinationsantalet i landet.

LÄS MER:Kritik mot SOK efter beslutet: ”Man slår undan motivationen”

Endast 14 procent av befolkningen är fullvaccinerade, skriver Vice som hänvisar till research-gruppen Our World in Data.

Just nu ser dessutom Tokyo ut att uppleva en ny början på ett nytt utbrott av covid-19. Ett hundratal nya fall rapporteras varje dag, skriver Vice.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS