Tabitha Chawinga och hennes Kvarnsveden är ytterst nära nedflyttning efter förlusten mot Rosengård. Redan under lördagen kan man bli klara för elitettan. Arkivbild.

Kvarnsveden väldigt nära nedflyttning

Med tre poäng upp till säker mark kändes poäng hemma mot Rosengård vitalt för Kvarnsvedens chanser. Efter 1–3 mot serietvåan tyder nu allt på att elitettan väntar för Borlängelaget.

|

En poäng mot SM-guldvinnarna Linköping senast hade gett viss framtidstro för ett Kvarnsveden på nedflyttningsplats. För att på allvar väcka hoppet om ett nytt kontrakt i damallsvenskan hade de dock behövt störa ännu ett topplag.

Hemma mot Rosengård lyckades Kvarnsveden dock inte återupprepa bedriften.

Det såg talangfulla Ebba Wieder till.

Först med 1–0 på nick en halvtimme in i matchen, följt av 2–0 med fötterna tio minuter senare. Wieder var dessutom en målram ifrån ett äkta hattrick i slutminuterna av den första halvleken. Istället var det Sanne Troelsgaard som ökade på till 3–0 i 71:a minuten.

Att överlägsna skytteligaledaren Tabitha Chawinga gjorde sitt 25:e för säsongen med några minuter kvar var föga tröst för hemmalaget.

I och med förlusten måste nu Vittsjö förlora hemma mot redan nedflyttningsklara Kif Örebro för att Kvarnsvedens hopp om nytt kontrakt ska leva i den sista omgången. Den matchen står 1–1 i halvtid.