Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En ung Kleber Saarenpää. Arkivbild.

Kvalfyllt i Södertälje i november

Räkna med en kvalfylld novembermånad för fotbollsintresserade Södertäljebor. Både Syrianska och Assyriska tvingas kvala sig kvar i superettan.

Hans Syrianska tog till slut en seger hemma mot Gais samtidigt som Assyriska förlorade med 2–3 borta mot Örgryte, efter att ha tappat en ledning till förlust i slutminuterna.

Men det spelade mindre roll för tabelläget. Båda Södertälje-lagen behöll sina respektive kvalplatser i bottenstriden och har alltså två nervkittlande matcher kvar av säsongen 2016.

Fjortondeplacerade Assyriska får möta Norrby från den södra ettan medan Syrianska kommer att möta tabelltvåan från norrettan, vilket blir endera Brommapojkarna eller Vasalund.

Och Kleber Saarenpää är nöjd att hans lag får ta sig an ett lag från Stockholmsregionen:

- Vare sig det blir Vasalund eller BP så har vi bra koll på dem, säger han.

Den tidigare landslagsbacken Saarenpää klev in som tränare i Syrianska i månadsskiftet juli-augusti, när laget var jumbo i tabellen, och har gett laget chansen att kvala sig kvar:

- Grabbarna har gjort ett jättejobb, men vi kommer att bli bedömda efter hur det går på lördag (då andra kvalmatchen spelas), så vi är inte i mål än, säger 40-åringen vars lag gick obesegrat genom de sista fem omgångarna.

I slutomgången mot Gais bjöd hemmapubliken på ett maffigt rakettifo inför matchstart och försenade den andra halvleken på grund av bengalrök.

Kan det publiktrycket vara pressande inför ett negativt kval?

- Nej, det är alltid en fördel för oss, så länge de är med oss. Fansen gör ett jättejobb och stöttar oss, så det ger enormt mycket till spelarna på plan, det har jag inget tvivel om.

Den första kvalmatchen spelas på onsdag, den andra på lördagen.