Marcus Ericsson har fått en bra start på Indycarsäsongen. Arkivbild.
Marcus Ericsson har fått en bra start på Indycarsäsongen. Arkivbild. Bild: Darron Cummings/AP/TT

Kvalframgång för Ericsson inför indypremiären

Marcus Ericsson gjorde sitt bästa kval hittills i indycar och startar från sjätte startruta i säsongspremiären i Birmingham, Alabama i kväll.

ANNONS

Marcus Ericsson var 56 hundradelar långsammare än kvalvinnaren Pato O'Ward, USA. Det var ett rejält steg framåt för svensken som kämpat för att hitta rätt i den amerikanska bilsportserien efter flytten från formel 1 för två år sedan.

Men hans Chip Ganassi Racing ser ut att hittat rätt bil till årets säsong, tre av de sex främsta i kvalet tävlar för det stallet. Ericssons sjätteplats är den bästa kvalinsats han gjort hittills i indycar.

"Bilen kändes bra hela dagen och jag ser verkligen framåt att visa vad vi kan göra i loppet i morgon. Vi är med i matchen!", skriver Ericsson på Twitter.

ANNONS

Felix Rosenqvist, den andre svenskan i indycar, kom på elfte plats i kvalet. Han kör för Arrow McLaren, samma stall som kvalvinnaren O'Ward.

Kvällens race startar klockan 21.00. Inför loppet riktas en del av strålkastarljuset mot Romain Grosjean. Det blir fransmannens första race sedan den våldsamma kraschen i Bahrains grand prix i höstas.

Sedan dess har Grosjean bytt formel 1 mot Indycar.

Mikael Forsell/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS