Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sara Nilsson blev Kungsbackas stora segerhjälte med två sena mål mot Linköping. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Kungsbackas historiska seger – vände i slutminuterna

Kungsbacka DFF har tagit sin första historiska seger i Damallsvenskan. Efter två mål i slutminuterna av Sara Nilsson vann nykomlingarna mot Linköping med 2–1.
– Jag kände bara äntligen, äntligen, säger Nilsson.

När Linköpings Linn Bogren blev utvisad redan efter 30 minuter höjdes hoppet för en historisk första seger i högstadivisionen för Kungsbacka DFF.

Men Linköping var länge omöjliga att forcera – och i stället var det bortalaget som, trots en spelare mindre, kunde ta ledningen tidigt i andra halvlek.

– Vi kände redan i första halvlek att det kändes bra och vi jobbade bra för varandra. Sedan går vi kanske ned oss lite när de får en utvisad, men sedan kliver vi ut i andra halvlek med en go känsla, säger Pernilla Milton och fortsätter:

– Men så gör de mål ... Det blir uppförsbacke men vi kämpar igenom det.

"Vi var värda det i dag"

Ja, Frida Leonhardsen Maanum, som byttes in i paus, slog till efter bara fyra minuters spel – och hon såg länge ut att stå sig som matchens enda målskytt.

Men då klev Sara Nilsson fram.

Kungsbackas forward stod först för kvitteringen i minut 90 – innan hon även gjorde det historiska segermålet på stopptid.

– Det första målet var ett inlägg från vänsterkanten som jag får ned på bröstet och slår in. Det andra är en boll in i straffområdet från höger. Jag tar den på ett tillslag, försöker få den mot bortre stolpen och ser den gå in, säger Sara Nilsson.

Känslan när den gick in?

– Jag kände bara äntligen, äntligen. Vi var värda det idag. Väldigt gött att det går våran väg till slut.

"Får ta med oss det här"

Anfallskollegan Pernilla Milton om slutminuterna:

– Vi gör två byten i slutet av matchen, får in mer energi och får upp bollarna. Vi har en bra känsla av att det kommer gå, och när andra målet kommer är det ren eufori för oss.

I och med den historiska första segern kliver Kungsbacka upp på fyra poäng – lika många som Bunkeflo och fem bakom Djurgården ovanför nedflyttningsstrecket.

– Nu vet vi hur man gör så det är bara fortsätta. Vi får ta med oss det här. Serien har precis vänt så vi har halva serien kvar, säger Pernilla Milton.

Att det var mot ett aspirerande topplag som Linköping gör inte triumfen mindre.

– Linköping är ett topplag och vi lyckas slå dem ... Vi har kämpat och äntligen gav det utdelning, konstaterar Milton.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.