Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kungsbackas Mimmi Asperot fick se sitt lag nollat på bortaplan. Bild: NICKLAS ELMRIN

Kungsbacka föll i nykomlingsmötet

Kungsbacka gick mot poäng för andra matchen i rad – men ett rött kort och ett sent hemmamål gör att KDFF förblir jumbo över landslagsuppehållet.
– För vår del är det kanske positivt att uppehållet kommer med tanke på hur våra resultat sett ut, säger anfallaren Mimmi Asperot.

Klockan tickade, 0–0 stod sig, och allt mer talade för att Kungsbacka kunde få med sig poäng i Damallsvenskan för andra matchen i rad.

Med tanke på att det var den andra nykomlingen som stod för motståndet – ett KIF Örebro som spelade oavgjort mot Kungsbacka i båda matcherna i Elitettan i fjol – kanske det till och med kunde bli en seger ...

– Andra halvlek startar vi ändå bra tycker jag. Vi har lite mer tryck på dem än i första, säger Mimmi Asperot, som agerade spjutspets framåt i Kungsbacka.

Fick lämna efter rött kort

Men så kom kortet. Det röda. Hanna Spets fick lämna planen med drygt 20 minuter kvar, efter att ha rivit ner en motståndare som sista spelare.

– Det blir svårt med en spelare mindre. Hanna kan inte göra så mycket mer, utan hon hade kommit fri annars. Men det var en jämn match fram till det röda kortet, säger Mimmi Asperot.

I samband med det röda kortet fick Asperot lämna plats för Lina Gerhardsson – som täckte upp i backlinjen.

Från bänken fick anfallaren sedan se Eveliina Summanen bli hjälte för KIF Örebro. Tio minuter från slutet var det hon som på frispark såg till att samtliga poäng stannade i Närke.

"Kanske positivt att uppehållet kommer"

– Vi backar ju hem laget och försöker bli kompakta. Vi får ju visserligen inte så mycket anfall efter utvisningen men samtidigt känns det inte som att de har så farliga lägen. Så det är surt när målet kommer på en frispark, konstaterar Mimmi Asperot.

Kungsbacka går nu in i VM-uppehållet med endast en inspelad poäng – men ändå bara en seger från att tangera Limhamn Bunkeflo (fyra poäng), som i skrivande stund befinner sig på säker mark i tabellen.

– För vår del är det kanske positivt att uppehållet kommer med tanke på att våra resultat sett ut.

Med de här sju spelade matcherna i åtanke – vad är det ni måste jobba mest på under uppehållet?

– Det är egentligen allt. Allt behöver höja sig ett snäpp, säger Mimmi Asperot.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.