Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Kungsbacka överkörda på nytt

Efter trendbrottet mot Linköping har Kungsbacka radat upp två nya förluster. Hemma mot Eskilstuna stannade gästernas målkalas vid 0–4.
– Vi spelar bra första kvarten, men det är det vi har, konstaterar KDFF:s Mimmi Asperot.

Efter den historiska 2–1-segern mot Linköping föll Kungsbacka som bekant med 0–2 i bottenmötet med Bunkeflo. Någon tillbakastuds på hemmaplan blev det inte heller på lördagen – då Eskilstuna var på besök i Varberg.

Det skulle visserligen vara mållöst långt in i första halvlek, men med fem minuter till paus kunde Felicia Rogic ge gästerna ledningen.

– Vi spelar bra första kvarten, men det är det vi har. Då ligger vi rätt i pressen och så vidare, men sen vet jag inte vad som hände, säger KDFF-anfallaren Mimmi Asperot.

Nej, i andra halvlek rullade det på bakåt. Eskilstunas Lisa Dahlkvist gjorde tvåan, Loreta Kullashi fyllde på – och i slutet av matchen fastställde Julia Tunturi slutresultatet 0–4.

– Vi kände att vi kunde vända 0–1-underläget. Vi hade också ett par bra sekvenser i andra, men det var långt i från tillräckligt. När de sedan gör andra målet blir vi lite hängiga, säger Asperot.

Måltorka bland Kungsbackas anfallare

Mittfältaren Sara Nilsson är den enda Kungsbacka-spelaren som gjort mål på de senaste sex matcherna. Asperot och hennes anfallskollegor har varit nollade under den perioden.

– Vi måste komma upp med laget bättre. Vi blir alltid väldigt själva. I segern mot Linköping fyllde vi på bättre, men nu ... Varje gång nån av oss kommer upp i anfall annars bli vi tyvärr för ensamma, säger Asperot.

Vad kan förbättras individuellt?

– Absolut finns det saker att förbättra för egen del. Jag känner själv att jag inte kommer upp i den nivån jag kan i dag. Men det är inte många som gör det, säger Mimmi Asperot.

I och med förlusten står Kungsbacka alltjämt med fem poäng upp till säker mark i tabellen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.