Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Kungälvs starka upphämtning – i viktiga bottenstriden

Annandagsbandy och folkfest på läktarna – men ångestladdat på isen. Då kunde IFK Kungälv komma ikapp och sno en poäng mot favoriterna Gripen från Trollhättan.
– Det var nog mer en ångestmatch för dem än för oss, säger Kungälvs hattrick-hjälte Anton Ysing.

Det var två lag som kom till spel med varsin fem matcher lång förlustsvit på annandagen. För Gripen är kanske missräkningen extra stor – och laget såg också ut att vara på väg mot ett viktigt trendbrott på annandagen.

Men först och främst var det Kungälvs Anton Ysing som både gjorde 1–1 och 2–1 för hemmalaget.

– 2–1-målet är det ändå Joel Emanuelsson som ska ha äran för. Han rinner igenom så att jag kommer fri med målvakten, säger målsprutan ödmjukt efteråt.

LÄS MER: Folkfesten som slutade i ren eufori

Länge såg det alltså ut att bara vara ett tröstmål – då Gripen gick ikapp och i från till en 4–2-ledning i andra halvlek. Men Ysings hattrickmål innebar 3–4 – och sedan kunde Robert Thelin kvittera till 4–4 med bara minuten kvar av ordinarie tid – vilket också blev slutresultatet.

En vunnen poäng för Kungälvs del – snarare än en förlorad, menar Ysing.

– Helt klart. Vi höll ju på att tappa hela matchen på sju minuter ... men vi har alltid varit starka på att komma tillbaka efter några mål i röven, så jag tycker vi gjorde det bra, konstaterar 23-åringen.

"Mer en ångestmatch för dem"

Han tror att Kungälv kunde kliva in i annandagsfesten med en skönare känsla än motståndarna – trots att Kungälv alltjämt har fyra poäng upp till Gripen på säker mark.

– Det var nog mer en ångestmatch för dem än för oss. Gripen var tippade att komma topp tre inför säsongen. Vi var ju ändå tippade i botten så när de kommer hit kan vi ändå bara gå ut med axlarna nere och göra vårt bästa, säger hattrickhjälten Ysing.

Den tillresande Trollhättan-publiken bidrog extra mycket till att rama in matchen med en annandagskänsla.

– Ja, jag jag tyckte det var fantastiskt stämning, säger Anton Ysing.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.