Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kungälvs tunga förlustsvit är nu uppe i fem raka matcher. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kungälv tappade allt – ner på kvalplats

En rejäl rivstart – och första segern på fem matcher kändes nära. Men Kungälv tappade och förlorade ångestmatchen mot Skövde med 21–18.

Kungälv hade fyra raka förluster, Skövde hade fem. Lördagens SHL-möte var med andra ord inte bara en fajt kring slutspelsstrecket – utan också en fråga om vem som kunde bryta en rejält tung trend.

Svaret såg tidigt ut att bli Kungälv, då bortalaget rivstartade och gick upp i en 7–2-ledning. Men Skövde – som låg på kvalplats inför matchen – skulle komma tillbaka sakta men säkert.

En stor anledning till att Skövde skulle gnaga sig ikapp stavades Hanna Edvardsson. Målvakten räddade 15 av 32 skott – och med en räddningsprocent som nosade på 50-strecket gav hon även trupperna chansen att samla sig framåt.

Byter plats i tabellen

Med elva minuter kvar hade Kungälv visserligen fortfarande tre bollars marginal (11–14) – men då tog Skövde timeout och iscensatte en aggressiv 7 mot 6-taktik.

Resultatet? Hemmalaget klev ikapp och förbi innan de kunde knäcka Kungälv i slutminuterna.

Slutresultatet 21–18 innebär att Skövdes förlustsvit slutar på fem matcher, samtidigt som Kungälvs dito nu nått samma siffra. Än värre för Kungälv är det faktum att lagen nu bytt plats i tabellen, och att de med nio inspelade poäng nu halkat ner på kvalplats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.