Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dejan Kulusevski under landslagets träning i Göteborg inför fredagens match mot Slovakien. Till höger Emil Forsberg.
Dejan Kulusevski under landslagets träning i Göteborg inför fredagens match mot Slovakien. Till höger Emil Forsberg. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Kulusevski tillbaka i gänget inför Slovakien

Dejan Kulusevski var tillbaka "i gänget" på den svenska EM-truppens sista träning före resan till S:t Petersburg, där Sverige ska möta Slovakien på fredagen.
Träningen var öppen för media under första halvtimmen.

Det var sol, men lite svalkande vind, på träningsanläggningen i Göteborg när "Blågult" började uppladdningen inför mötet med Slovakien.

Anfallaren/yttern Dejan Kulusevski, som haft covid-19 och varit isolerad i Stockholm, gjorde comeback på gemensam träning. Kulusevski kom till Göteborg på onsdagen, men tränade då på egen hand – precis som alla andra i truppen.

Om 21-åringen är aktuell för spel mot Slovakien är däremot oklart.

– Dejan kan spela, men om han ska spela efter en veckans frånvaro vet jag inte. Vi får ta det lite som det kommer, eftersom man ska stegra återkomsten rent fysiskt. Förhoppningsvis är han aktuell för ett inhopp på fredag, sade förbundskapten Janne Andersson tidigare i veckan.

EM-truppen flyger till S:t Petersburg på eftermiddagen. Under kvällen hålls en digital presskonferens med Janne Andersson.

Mattias Svanberg, som också testats positivt för covid-19, är fortfarande i karantän och därmed inte redo för spel på fredagen.

– Jag hoppas att han kan bli aktuell längre fram, sade Janne Andersson fidigare i veckan.