Parmas Dejan Kulusevski lämnar nu för Juventus. Arkivbild.
Parmas Dejan Kulusevski lämnar nu för Juventus. Arkivbild. Bild: Massimo Paolone/LaPresse

Kulusevski mållös i sista matchen med gänget

När Dejan Kulusevski blev utbytt efter 70 minuter borta mot Lecce gjorde han det för sista gången som Parma-spelare. Efter att ha blivit poänglös i lagets 4–3-seger lämnar han nu klubben för nya äventyr.

ANNONS

Dejan Kulusevski lämnar Parma, som han varit utlånad till från Atalanta, med en säsong som gav eko i fotbolls-Europa. Den svenske mittfältaren stod för totalt tio mål och åtta assist på 36 matcher.

I den sista blev han utbytt efter 70 minuters spel vid ledning 4–3 mot Lecce. 20-åringen själv blev dock poänglös i matchen, som inte innehöll några fler mål.

Nu fortsätter karriären i stjärntäta Juventus, som köpte honom för 35 miljoner euro, motsvarande cirka 366 miljoner svenska kronor, en summa som kan stiga beroende på eventuella bonusar.

I den sista omgången slog däremot en annan svensk till. Mattias Svanberg, 21, gjorde sitt första Serie A-mål när hans Bologna spelade 1–1 hemma mot Torino. Under sina två säsonger i Italien hade svensken fram till söndagen svarat för tre assists.

ANNONS

För Lecce var matchen mot Parma den sista i Serie A på ett tag. Laget hade inför omgången chans att hänga kvar i högstaligan, men i och med att Genoa besegrade Verona med 3–0 spelade resultatet i den egna matchen ingen roll. Lecce får nästa säsong göra sedan tidigare nedflyttningsklara Brescia och Spal sällskap i Serie B.

Mattias Svanberg, till höger, firar sitt första Serie A-mål tillsammans med lagkamrater.
Mattias Svanberg, till höger, firar sitt första Serie A-mål tillsammans med lagkamrater. Bild: Massimo Paolone/LaPresse
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS