Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Dejan Kulusevski (höger) tror Sverige kommer att ta nya kliv och bara bli bättre till fotbolls-EM som är uppskjutet till nästa sommar.
Dejan Kulusevski (höger) tror Sverige kommer att ta nya kliv och bara bli bättre till fotbolls-EM som är uppskjutet till nästa sommar. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Kulusevski: "I EM kommer vi vara redo"

Sverige ligger risigt till i Nations Leagues A-division efter tre raka förluster.
Ändå talar framtiden för Blågult – och det är landslagets framtidsnamn som konstaterar det.
– Vi ser ju vilka steg vi tar och vilken fotboll vi spelar, säger Dejan Kulusevski.

– Vi presterar för att få med oss minst en poäng, tyckte Marcus Berg.

– Kroatien har fem minuter i andra halvlek där de är ganska bra men sen tar vi över, ansåg Pontus Jansson.

– I den andra halvleken visar vi vilket bra fotbollslag vi är, tillade Emil Forsberg.

Det var ett slaget svenskt landslag som lämnade den kroatiska nationalarenan Maksimirstadion i Zagreb – dock med ett självförtroende som var allt annat än stukat.

1–2-förlusten mot Kroatien innebär att Sverige med tre omgångar kvar har satt sig i en tuff sits och måste börja vinna matcher mot svårast tänkbara motstånd om man inte ska ramla tillbaka till B-divisionen i Nations League.

"Bättre än dem"

Tre inte helt oväntade förluster till trots är den samlade bilden i det svenska landslaget att det finns mycket positivt att ta med sig inför fortsättningen – och den som sätter ord på det tydligast är spelaren som väntas anföra Sverige under lång tid framöver.

– Det är Frankrike, Portugal och Kroatien. Det säger sig självt. De är de tre bästa landslagen i världen. Vi gör vårt bästa. När det väl gäller och är dags för ett EM så kommer vi vara ännu mer redo. Visst, vi förlorar men i dag (läs i går, söndag) tycker jag inte att vi förtjänar att förlora. Jag tycker vi var bättre än dem i hela andra halvlek, men vi lär oss. Det är okej att förlora, det vill ingen – men vi ser ju vilka steg vi tar och vilken fotboll vi spelar, säger Dejan Kulusevski.

Den 20-årige nyblivne Juventusspelaren hade en fot med i spelet när Berg kvitterade till 1–1 – ett mönsteranfall där Kroatien blev utrullade – och var en av planens mest framträdande spelare. Men Kulusevski ville ha mer.

– I andra halvlek kändes det bra, men jag är besviken. Jag vill göra mål, assist och vinna matchen. Det gick inte i dag, men jag är ändå positiv i övrigt.

"Kommer bli grymt"

Självklart ska det inte ta 45 minuter för att komma in i matchen, påtalar han, men får Janne Anderssons landslag bara gnugga vidare på den inslagna vägen tror Kulusevski att Sverige går en ljus framtid till mötes.

– Vi kommer växa in i det, absolut. Vi har en del nya spelare och det kommer att ta tid, men det kommer bli grymt.

På onsdag spelar Sverige sin tredje match på bara sju dagar. Då väntar Portugal i Lissabon. Nations Leagues gruppspel avslutas sedan med matcher hemma mot Kroatien och borta mot Frankrike den 14 respektive 17 november.

Pelle Strandman/TT