Matt Kuchar.
Matt Kuchar.

Kuchar försvarar låg caddielön: "Rättvist"

Matt Kuchar vann tolv miljoner kronor när han var bäst av alla i en PGA-tourtävling i Mexiko i november. Golfspelarens triumf har dock hamnat i skymundan då den vikarierande caddien, David Ortiz, är besviken över de 46 000 kronor han fick. "Rättvist", menar Kuchar.

ANNONS
|

Mexikanen skriver till Golf Magazine att Kuchar är en bra person och fantastisk spelare men att han känner sig utnyttjad.

"Jag är en ödmjuk man som tar hand om min familj och jobbar hårt. Jag vill bara ha en rättvis summa för den hjälp jag gav", skriver Ortiz bland annat till tidningen.

Kuchar berättar för golfchannel.com att överrenskommelsen var att Ortiz skulle få 37000 kronor om amerikanen slutade topp tio, och att han alltså betalade lite extra.

- Jag gav honom mer än vi bestämde inför tävlingen att han skulle få. Jag tycker att det är rättvist och bra. Man kan inte göra alla glada, säger Kuchar.

ANNONS

- Jag ligger verkligen inte sömnlös över det här. Det här är något jag faktiskt är ganska nöjd över och jag är glad att han hade en bra vecka och tjänade en stor summa pengar. Att tjäna 46000 kronor är en bra vecka.

Vad en caddie vanligtvis får efter en tävling varierar men om en spelare vinner är det brukligt att hen får tio procent av vinstsumman skriver golfchannel.com.

TT

ANNONS