Elfsborgs tränare Jimmy Thelin får fortsätta vänta på en seger.

Kryss mot Kalmar – Elfsborgs tunga svit lever

|

Formsvaga Elfsborgs segerlösa svit i fotbollsallsvenskan fortsätter. Hemmamötet med Kalmar FF slutade 1–1 och tabelltolvan har nu spelat åtta raka seriematcher utan att vinna.

- Vi är inne i en period där vi inte får någonting gratis. Det är klart att det är tungt, säger Elfsborgs Samuel Holmén till C More.

Niondeplacerade Kalmar tog ledningen i matchen i Borås sedan högerbacken Mikael Dyrestam fått in bollen efter en hårt skruvad hörna från Rasmus Elm i den 24:e minuten. Åtta minuter senare kvitterade Simon Lundevall efter en framspelning från Stefan Ishizaki. Elfsborgsmittfältarens femte allsvenska mål för säsongen.

Elfsborg har endast vunnit fyra av 20 seriematcher i år. Senast borta mot Örebro (2–1) den 8 juli.

- Vi skapar chanserna. Det är bara att köra på, det måste släppa snart, säger Samuel Holmén.

Rättelse: I en tidigare version av den här texten stod det att sviten var uppe i nio raka matcher utan seger.