Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter 15 säsonger i Detroit väljer Niklas Kronwall att lägga skridskorna på hyllan.  Bild: RAJ MEHTA
Efter 15 säsonger i Detroit väljer Niklas Kronwall att lägga skridskorna på hyllan. Bild: RAJ MEHTA

Kronwall slutar – lägger skridskorna på hyllan

Niklas Kronwall, 38, lägger sina skridskor på hyllan. Efter 15 säsonger i världens bästa liga väljer backen att tacka för sig.
– Alla resor har ett slut och mitt är här nu, säger han.

Niklas Kronwall har spenderat 15 säsonger i världens bästa liga, samtliga i Detroit Red Wings. Med vilka han vann Stanley Cup säsongen 2007-08. Men den hårdtacklande backen har även hunnit med att vinna både VM och OS-guld med Tre Kronor.

Under tisdagen kom dock veteranen med beskedet att det är färdigspelat.

– Alla resor har ett slut och mitt slut är här nu. Jag var en 22-årig kille när jag kom hit men nu har jag min familj här och Detroit har blivit hemma för oss. Den här staden, organisationen och laget har format mig som människa, säger han och fortsätter:

– Mitt bästa minne är givetvis när vi vann Stanley Cup. Vi kommer att komma tillbaka dit som klubb men då är jag inte längre med som spelare. Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är för att jag har fått vara här så länge.

"Vill tacka min fru och mina söner"

Vad han kommer att sakna mest?

Jo, det är gemenskapen med sina lagkamrater.

– Jag vill tacka alla som jobbar med oss spelare varje dag. Ni gör vårt jobb så mycket enklare. Sen kommer jag att sakna omklädningsrummen och middagarna på bortaresorna, det kommer jag att sakna mest, säger han och fortsätter:

– Sen vill jag tacka min fru och mina söner för att jag har fått chansen att leva min dröm. Jag vet inte var jag hade varit utan er. Ni betyder mer för mig än något annat och jag älskar er mer än allt annat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.