Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Niklas Kronwall (i rött) och Rickard Rakell gästar en knattematch innan den årliga uppvisningsmatchen mellan Järfälla HC och "Kronwall Stars".

Kronwall om NHL: "Sannolikt sista säsongen"

En naturlig och hårdför del av Detroit och NHL sedan 2003. 15 år senare närmar sig Niklas Kronwall ett slut på både NHL-kontraktet och karriären.

Niklas Kronwall, 37, och hans uppvisningsmatch med klubbens ungdomar har varit återkommande varje sommar i Järfälla ishall sedan år 2000.

Och likt han gjort varje år de senaste 15 åren ska han om mindre än en månad bege sig över till Detroit igen för att starta upp ännu en NHL-säsong. Frågan är dock om han inte kommer att försöka njuta extra mycket den här gången.

- Man är realist. Det här är mitt sista år på kontraktet. Om inget oförutsett händer kan det mycket väl bli sista säsongen. Jag ska göra allt jag kan för att göra det så bra som möjligt, säger Niklas Kronwall till TT.

TT: Är det vemodigt att tänka att det kan vara sista året?

- Jag tror att allt har sin tid, men... Jag älskar fortfarande hockeyn. Jag tycker det är skitkul att träna och tävla. Går det bra kanske man kan lura dem (Detroit) och skriva ett år till. Men det mest sannolika är att det blir sista säsongen.

Ingen Dif-comeback

Även om Niklas Kronwall spelat NHL-ishockey sedan 2003 har han inte behövt lämna Detroit en enda gång. Något som backen värdesätter "extremt högt".

- Det är samma med Djurgården för mig. Det är klubben man tillhör och brinner för. Även om man är på andra sidan följer jag Djurgården och hur det går.

TT: Så även om du bara har ett år i NHL kan det bli fler år som hockeyspelare?

- Ska man komma hem och spela måste man känna att man har något att tillföra. Det är något jag får ta ställning då, men just nu känns det inte aktuellt att spela där hemma, tyvärr.

Stjärnspäckad reunion

I stället har Niklas Kronwall, nu för 18:e året i rad, valt att tillföra något till Stockholmshockeyn, och då i synnerhet till sin modersklubb, på annat sätt.

År 2000 inleddes Detroitspelarens årliga sommartillställning i Järfälla som en form av ”reunion” för före detta Järfällaspelare. Nu är "Kronwall Stars" ett desto större event, åtminstone när det kommer till ishockeymässig stjärnglans.

Om inte annat syns det på omklädningsrummet, där Rickard Rakell, Gabriel Landeskog, Mattias Janmark och Patric Hörnqvist, för att nämna några, sitter.

- Det är så klart jättekul. Jag uppskattar enormt att de tar tid från sina fullspäckade scheman, kommer hit en fredagskväll och gör det här. Det betyder så klart mycket för mig men framför allt mycket för ungdomarna här i Stockholm att se sina idoler på plats istället för på tv:n, säger Kronwall innan han ska ut på isen och göra några byten i knattelagets uppvisningsmatch.