Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fabrice Muamba kollapsade under lördagens FA-cupmatch mot Tottenham.

Kritiskt för kollapsad Boltonspelare

FA-cupmötet mellan Tottenham och Bolton fick ett obehagligt slut sedan Boltonspelaren Fabrice Muamba fallit ihop livlös några minuter före halvtid.

Muamba föll ihop vid mittcirkeln i slutet av första halvlek. Ingen annan spelare var i närheten, men domaren Howard Webb blev snabbt uppmärksammad på det allvarliga i situationen och avbröt spelet omedelbart.
Medicinsk personal rusade in på planen och gav Muamba hjärt- och lungräddning. Flera medspelare och motståndare grät och gömde ansiktet i händerna. Även stora delar av åskådarmassorna var märkbart tagna.
Spelarna togs av planen och när Muamba bars ut på bår med syrgasmask över ansiktet applåderade publiken. Efter omkring en kvart kom beskedet att kvartsfinalmötet avbröts vid ställningen 1–1.
Kort därpå meddelade Premier league-laget Bolton på sin hemsida att Fabrice Muamba förts till sjukhus, men att det var de enda uppgifter klubben hade för tillfället. Fansen befarade det värsta. Boltons tränare Owen Coyle och lagkapten Kevin Davies rapporteras ha följt med till sjukhuset och en Twitterstorm bröt ut när spelare i ett flertal Premier league-lag ville visa sitt stöd.


Senare på kvällen kom uppgifter från Sky Sports News att sjukhusansvariga meddelat att tillståndet för Muamba stabiliserats. Men läget försämrades snabbt och en timme senare kom uppgifter om att tillståndet var kritiskt.
Muamba föddes i Kinshasa i dåvarande Zaire 1988, kom till England 1999 och inledde sin proffskarriär i Arsenal innan han flyttade till Birmingham där han var lagkamrat med svenska fotbollslandslagets Sebastian Larsson.
Muamba, med meriter från det engelska U21-landslaget, kom till Bolton 2008 och spelade bland annat tre säsonger tillsammans med landslagsanfallaren Johan Elmander.