Donald Trump.
Donald Trump. Bild: CARLO ALLEGRI

Kritiken mot Trump efter pinsamma missen: "Idiot"

Kansas City Chiefs vann Super Bowl och en av världens största idrottshändelser. USA:s president Donald Trump var inte sen med att gratulera segrarna och den vinnande delstaten på sociala medier. Dessvärre kommer inte Kansas City Cheifs från Kansas, utan Missouri. "Verkligen en så otroligt bra illustration av Trumps totala okunskap", skriver spelutvecklaren och journalisten Gary Whitta på Twitter.

ANNONS
|

Det blev spänning och det blev dramatik, men till slut kunde Kansas City Chiefs vinna Super Bowl efter att ha besegrat San Fransisco 49:ers i den mäktiga finalen.

Sporthändelsen har naturligt inte gått många amerikaner förbi och en som var snabb med att gratulera Chiefs var USA:s president Donald Trump.

Däremot gjorde han ett misstag som väckt starka reaktioner.

"Grattis till Kansas City Chiefs för en väldigt bra match, och en fantastisk comeback, under enorm press. Ni representerade delstaten Kansas och, faktiskt, hela USA, så väldigt bra. Vårt land är STOLT ÖVER ER", skrev Trump på Twitter.

Problemet?

Kansas City Chiefs ligger inte i Kansas.

ANNONS

Det finns nämligen två Kansas City i USA och Chiefs representerar Missouri och alltså inte Kansas.

Presidenten blev snabbt varse sitt misstag, raderade sin tweet och ersatte den med en korrekt, men reaktionerna hann komma i alla fall.

"Det togs bort snabbt (helt klart efter att någon påpekat att Kansas City ligger i Missouri) men är verkligen en så otroligt bra illustration av Trumps totala okunskap. En riktig jävla idiot”, skriver journalisten och spelutvecklaren Gary Whitta på Twitter.

”Det är Missouri din jubelidiot”, skriver Claire McCaskill på Twitter. McCaskill är tidigare ledamot i USA:s senat från Missouri.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS