Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Kritiken mot Idrottsgalan: "Byt ut Lagerbäck"

Sarah Sjöström blev drottning av Rio under sommaren när hon tog hem tre OS-medaljer. Trots det är hennes tränare, Carl Jenner inte nominerad på Idrottsgalan. Något som får förre förbundskaptenen i simning, Hans Chrunak att rasa. – Jag skulle byta ut Lagerbäck, säger han till Expressen.

Sarah Sjöström visade världsklass gång på under sommarens OS i Brasilien. Totalt blev det tre medaljer, ett brons, ett silver och ett guld för 23-åringen. Efter succén tackade hon sin tränare Carl Jenner som en av de bidragande orsakerna till framgången. Trots det valde hon ett tag efter OS att bryta med Jenner.
”Redan i Rio när jag simmat klart så hade jag samtal med Carl och meddelade att jag vill göra saker annorlunda framgent”, berättade Sjöström i början av november.

LÄS ÄVEN: Sjöström bryter med tränaren: "Vill göra saker annorlunda"

Till Idrottsgalan fick inte Carl Jenner någon nominering som ”årets tränare”. Istället gick nomineringarna till Pia Sundhage, Lars Lagerbäck, Henriks Stensons mentala coach Torsten Hansson och Håkan Carlsson, förbundskapten för orienteringslandslaget. Nomineringar som får förre förbundskaptenen för simning, Hans Chrunak att reagera.
– Jag skulle byta ut Lagerbäck mot Jenner. Det var ju fantastiskt det han gjorde, men han åkte ut i kvarten med Island. Jenner var ju med när Sarah tog OS-guld, säger Chrunak till Expressen.
– En tränare är viktig. Tränaren är ögonen för den som simmar. Tränaren lägger upp strategin för utövaren, en dålig tränare skapar inga OS-guld. Samtidigt som en jättebra tränare inte nödvändigtvis heller skapar något OS-guld, men det är ju ett samspel. Carl Jenner är före både Pia Sundhage och Lasse Lagerbäck som jag ser det.

LÄS ÄVEN: Efter guldsuccén – nu ska Sjöström lära barn att simma

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.