Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Kristoffersson. Arkivbild.

Kristoffersson dominerade STCC-kvalet

Johan Kristoffersson ser ut att vara på väg mot en ny succéhelg i STCC. Han dominerade kvalet på Solvalla och kan bli lördagens stora vinnare – trots en bestraffning.

Johan Kristoffersson sopade rent i den andra STCC-deltävlingen i finländska Alastaro senast med tre heatsegrar efter lika många kvaltriumfer.

Den 28-årige värmlänningen, som kom till Solvalla med smärtor i fotleden efter det senaste VM-racet i rallycross, kan vara på väg att upprepa prestationen i deltävling tre – trots 30 extrakilon i bilen, ett "straff" för segrarna senast.

Kristoffersson var snabbast i samtliga tre kval på fredagen och startar i pole position i lördagens andra och tredje tävlingsheat.

- Snabbast i alla tre kvalen. Jag är supernöjd, säger han.

"En missuppfattning"

I det första heatet flyttas han ned till fjärde startposition, efter att ha kört för fort under en gulflagg i kvalet.

- Det är inget att säga om, en missuppfattning. Det är riktigt klantigt av mig men jag skulle absolut inte köra för fort under gulflagg med flit. Så gör man inte, säger han.

Kvalsuccén innebär stora segerchanser på lördagen. Kristoffersson utnämnde i förväg Solvallakvalet till årets viktigaste.

- Det går att köra om men det är väldigt svårt. Gör inte föraren framför något misstag är det... inte omöjligt, men väldigt, väldigt svårt, säger han.

"Över förväntan"

Han hade inga större problem med foten, trots smärtor mellan körningarna.

- Det är långt över förväntan. Jag trodde att jag i bästa fall skulle kunna köra, men med mycket smärtor. Det känns så himla bra att det inte gör ondare, säger han.

Daniel Haglöf var näst snabbast i det första kvalet och tar pole position i lördagens första race.