Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Kristoffersen och hans far Lars Kristoffersen i Oslo tingsrätt. Arkivbild.

Kristoffersen: "Jag har varit ganska ensam"

Henrik Kristoffersen förlorade sponsormålet mot det norska skidförbundet. Nu erkänner den norske alpinstjärnan att han känt sig ensam under tvisten – men tackar för stödet.

- Jag har fått mycket stöttning från många i idrottsvärlden och är tacksam för det, säger Kristoffersen till NTB och lyfter fram namn som skidskyttarna Johannes Thingnes Bø och Ole Einar Bjørndalen samt viss del alpine legendaren Aksel Lund Svindal.

- Samtidigt är det många som inte har klivit fram, så jag har varit ganska ensam. Det har varit tufft ibland, säger Kristoffersen.

Bråket mellan honom och förbundet har pågått i flera år. Det handlar om att 24-åringen, VM-guldmedaljör i storslalom i februari, förbjudits att ha sin personliga sponsor på hjälmen och landslagslagsmössan, reklamplatser där skidförbundet har sin egen sponsor.

Kristoffersen stämde förbundet, men förlorade i tingsrätten i våras.

Alpinstjärnan har haft sin far och tränare, Lars, med sig under hela processen och menar att tvisten har kostat mycket mentalt.

Hur mycket det handlat om i rena pengar är familjen osäker på, men Kristoffersen tycker att det varit värt det. I början av juni kom beskedet att Kristoffersen och det norska förbundet kommit överens om ett treårsavtal, vilket innebär att han fortsätter köra för det norska landslaget men med ett eget upplägg när det gäller försäsong och träning.

Han får också fortsätta att ha sin personliga sponsor, dock utan sponsornamnet på hjälmen.

- Det har varit slitsamt att ha en sådan här sak hängande över sig. Jag kände en stor lättnad när vi kom överens, säger Lars Kristoffersen.